Het is tijd voor kwaliteit, onze kandidaat uit Herentals getuigt

Iemand begrijpen vergt tijd. De consultants van Select nemen graag die tijd want alleen zo kan je de persoon tegenover jou leren kennen – niet als klant of kandidaat – maar als mens. Het verhaal van Ilse is daar het prachtige bewijs van. Lees hier haar getuigenis:

'Graag zou ik mijn ervaringen met Select met jullie willen delen.

Naar aanleiding van een openstaande vacature ben ik bij Select binnengestapt. Deze vacature bleek uiteindelijk niets voor mij te zijn, maar ze hebben wel naar mijn verhaal geluisterd. Waarom ik op zoek was naar een nieuwe job.

Dit was de start van mijn nieuwe carrière.

Ik kreeg de vraag bij Select of ik openstond voor loopbaanbegeleiding. Dit leek mij best wel interessant, omdat ik al een tijdje (17 jaar) niet meer gesolliciteerd had. Met mijn goedkeuring zijn we dan aan de loopbaanbegeleiding begonnen en ik ben gedurende een aantal weken begeleid geweest door Aurélie Van Everbroeck van Select. Zij heeft mij geholpen terug zelfvertrouwen te krijgen om te gaan solliciteren en mij wegwijs gemaakt in de diverse jobaanbiedingen.

Bij een laatste gesprek moest ik oefenen voor een “nep sollicitatiegesprek” met haar collega Véronique Hamal. Dit was echt wel nodig, want je merkt dat je op bepaalde vragen nog heel twijfelachtig overkomt. Hierop moest zeker nog geoefend worden!

Echter bleek, na het afnemen van dit nep sollicitatiegesprek, dat er toch wel enkele openstaande vacatures waren die voor mij weleens interessant zouden kunnen zijn. We hebben deze overlopen en met mijn akkoord werd ik voorgesteld aan de firma’s én mocht ik op sollicitatie gaan. Gedurende de volledige sollicitatie werd ik goed begeleid door Select, met de nodige tips en tricks. En werd zeker ook aangemoedigd!

Begin 2018 had ik mijn loopbaanbegeleiding beëindigd bij Select en in april 2018 heb ik mijn nieuw contract mogen ondertekenen. Zonder hulp van Select had ik nooit zo snel én zo’n interessante, goed betaalde job gevonden!

Bedankt Select!'

Meer informatie over loopbaanbegeleiding, vind je hier.

Publicatie datum: 1 oktober 2018