Select HR viert 20-jarig jubileum: Dymotec vertrouwt op Select HR als HR-partner in de Kempen

Gepubliceerd op: 20 juni 2024

In 2024 viert Select HR haar 20-jarig bestaan. Deze mijlpaal willen we graag samen met onze partners en klanten vieren. We blikken terug op langdurige samenwerkingen met enkele van onze trouwe partners, waaronder Dymotec in de regio Kempen. Zaakvoerder Sven Bos deelt zijn ervaringen over onze samenwerking.

Wie is Dymotec?

"Dymotec is sinds 1994 actief en ondersteunt klanten in de maakindustrie bij het automatiseren van productieprocessen. Dit omvat onder andere het ontwerpen van elektrische schema's, het programmeren van PLC-software, het bouwen van elektrische stuurkasten en de implementatie van projecten op locatie bij eindklanten.
Klanten kunnen kiezen voor het volledige pakket of specifieke diensten van Dymotec. Zo kunnen ze bijvoorbeeld alleen elektrische kasten laten bouwen op basis van hun eigen elektrische schema's.

Ikzelf begon in 2003 als productiemanager en ben sindsdien doorgegroeid tot lid van het dagelijks bestuur. In 2015 trad ik toe tot het management en werd ik medeaandeelhouder samen met mijn collega Davy Nuydens. Sinds september 2022 maakt Dymotec samen met GENS Rental en DSG Belgium deel uit van de Jeco Energies Group. Dit stelt ons in staat om totaalprojecten aan te pakken en onze klanten nog beter te bedienen binnen de markten van energie transitie en automatisering."

Welke profielen hebben jullie nodig?

"Negentig procent van onze medewerkers is technisch geschoold, met diverse opleidingsniveaus, variërend van A3 tot master. We hechten minder belang aan diploma’s; een gemotiveerde kandidaat met een A2-diploma kan bij ons snel doorgroeien door kennis op te bouwen. De persoonlijkheid van de kandidaat is vaak bepalend. Wel is een basiskennis van automatisering en elektriciteit noodzakelijk."

Hoe zijn jullie bij Select HR terechtgekomen?

"In 2005 leerde ik Valerie Leirs kennen, en is de samenwerking tussen beide partijen alleen maar gegroeid. Gestart als interim-bureau voor het aanleveren van interimmedewerkers tot vandaag als volwaardige rekruteringspartner. We doen voornamelijk beroep op Select HR voor het invullen van onze technische profielen, maar kunnen ook terecht voor vragen over andere profielen. Door de jaren heen hebben we weinig tot geen problemen gehad; alles wordt altijd zeer accuraat afgehandeld."

Wat maakt dat jullie al zo lang samenwerken met Select HR?

"De medewerkers van Select HR begrijpen waar Dymotec voor staat en vertalen dit naar het soort mensen dat wij zoeken. Bij de eerste screenings merken we vaak dat de voorgestelde kandidaten goed bij Dymotec passen. Van de tien voorgestelde kandidaten krijgen er zes tot zeven de kans om bij ons te starten. Het slaagpercentage is dus behoorlijk hoog. Daarnaast geeft Select HR ons niet het gevoel dat ze mensen moeten plaatsen om commerciële redenen, wat bij andere partijen wel eens het geval is."

Hoe heb je de HR-sector zien evolueren in de laatste 20 jaar?

"Twintig jaar geleden moesten kandidaten zichzelf presenteren bij een werkgever om te laten zien wat zij voor het bedrijf konden betekenen. Tegenwoordig is het omgekeerd en vragen kandidaten: 'Wat heeft jullie bedrijf mij te bieden?' Het is volledig omgedraaid. Daarnaast moet men tegenwoordig veel intensiever werken om kandidaten te overtuigen. De mogelijkheden voor kandidaten zijn tegenwoordig eindeloos. Medewerkers van Select HR moeten volgens mij een intensief traject doorlopen om kandidaten te overtuigen voor een bepaalde partij te kiezen."

Hoe is de rol van een HR-partner veranderd?

"De rol van Select HR is specifiek voor ons de afgelopen jaren uitgebreid. Sinds drie jaar zijn zij onze volwaardige HR-partner. De collega's van Select HR screenen de eerste contacten via onze bedrijfsmailbox, nemen het eerste contact op en doen een eerste screening. Op basis van hun oordeel mogen kandidaten een vervolgtraject doorlopen."

Wat onderscheidt Select HR van andere HR-partners?

"Hoe intensief het traject ook is, Select HR blijft begrijpen wat Dymotec als bedrijf wil. Dit vinden we bewonderenswaardig, hoe zij zich steeds weer kunnen inleven in onze organisatie. Ook de nieuwe collega's bij Select HR begrijpen telkens opnieuw wat wij bedoelen, en dat vinden we sterk."

Bedankt voor deze mooie woorden, Sven!

Actuele blog artikelen