Select HR wordt 20 jaar: Chiyoda Europa bouwde een band op met de kantoren in Limburg

Gepubliceerd op: 13 mei 2024

In 2024 wordt Select HR 20 jaar. Een belangrijke mijlpaal, die we graag samen met onze partners en klanten willen vieren. We blikken terug op jarenlange samenwerkingen met enkele van onze langdurige partners. Toen in de Limburgse kantoren de vraag werd gesteld, wie van onze klanten zouden we interviewen, was het antwoord meteen duidelijk: Chiyoda Europa!

Wie is Chiyoda Europa?

Chiyoda Europa, een dochteronderneming van de Japanse Chiyoda Gravure Corporation, behoort tot de toonaangevende decordrukkerijen, dankzij zijn wereldwijde activiteiten en zijn jarenlange ervaring in het bedrukken van decoratief papier en folie voor de meubel- en laminaatvloerindustrie, zoals laminaatvloeren, muur- en plafondpanelen, werkbladen.

Chiyoda Europa heeft een toegewijd team dat een grote technische kennis bezit, levert een uitstekende kwaliteit en heeft een toekomstgerichte visie. Creativiteit, procesinnovatie, doorgedreven productontwikkeling en doelgerichte marketing ondersteunen deze politiek. Hierdoor biedt Chiyoda Europa een heel ruim en interessant productaanbod.

De huidige HR Manager, Viviane Hermans is al 39 jaar werkzaam bij Chiyoda Europa, waarvan 18 jaar als HR-manager.

Wat voor soort profielen zijn werkzaam bij Chiyoda Europa?

“Onze site in Genk telt 158 werknemers waarvan 112 arbeiders en 46 bedienden. Wat betreft de arbeiders zijn dit vooral productie gerelateerde functies zoals onder andere operatoren.”

Hoe zijn jullie bij Select HR terechtgekomen?

“Ons HR team bestaat uit 1 persoon, maar in praktijk weten we allemaal dat een HR-team hoe groot of klein, steeds afhankelijk is van de constructieve samenwerking tussen alle afdelingen.

Maar om terug te komen op je vraag, om alles in goede banen te kunnen leiden zocht ik ondersteuning in bepaalde HR Topics. Vanaf 2006 leek het me dan ook verstandig om het rekruteringsverhaal met een externe partner uit te bouwen. Na een grondige studie/vergelijking tussen verschillende rekruteringskantoren is Chiyoda Europa in zee gegaan met Mieke & Sofie die toen nog bij Adecco werkten. Toen deze dames de oversteek naar Select HR hebben gemaakt heb ik niet getwijfeld en ben ik de dames onmiddellijk gevolgd. Hier heb ik tot op heden absoluut geen spijt van.

Door de jaren heen is het Chiyoda Europa-Select HR verhaal niet bij enkel rekrutering gebleven zo kon Chiyoda Europa al gebruik maken van de professionele kennis van alle werknemers binnen Select Group.

In 2022 heeft Select HR het voorstel gelanceerd om een “master vendor” in het leven te roepen om Chiyoda Europa nog beter te kunnen ondersteunen tijdens de schaarste op de arbeidsmarkt. Samen met nog enkele rekruteringskantoren zag zo de eerste jobdag bij Chiyoda Europa het licht. Het was een verademing voor ons bedrijf met het gevolg dat er nog andere jobdagen volgden.”

Maak je ook van andere diensten binnen Select Group gebruik?

“Ja hoor, als er vragen zijn onder andere met betrekking tot outplacement, assessment of begeleiding van onze teamleaders dan is Select HR onze eerste keuze. We kennen de waarde van jullie bedrijf, de werknemers, de coaches en dit geeft Chiyoda Europa de nodige backup, een ware partner in crime.”

Als je terugkijkt op 20 jaar samenwerking, heb je dan een leuke anekdote ?

“Gedurende die 20 jaar is er al het één en ander gebeurd en valt me niet onmiddellijk een anekdote te binnen. Maar één gebeurtenis is me altijd bijgebleven. Het bezoek aan de voetbalclub RAFC Antwerp. Samen met onze trainer Filip, en Mieke, Sofie en Carl hebben we tijdens de autorit een nieuwe versie van het schlagerfestival gerepeteerd om helemaal in vorm te zijn voor de aftrap. Die rit mocht voor mij uren blijven duren. Het was een topavond, heel gezellig.

Ook de werknemers van Pelt mogen we niet vergeten, door duidelijke communicatie werden de jobdagen door hen in goede banen geleid en bleef een bezoekje aan het kantoor in Pelt niet uit om hen te feliciteren.”

Waarin verschilt Select HR van andere HR-partners?

“Het grootste verschil zit bij de aanwezige werknemers. Wanneer je elke drie maanden een ander contactpersoon hebt, kan je moeilijk een goede relatie opbouwen. Het team van Select HR is enorm standvastig en alle collega’s hebben een hoge anciënniteit. Ze kennen Chiyoda Europa Europa zeer goed en weten welke aanpak we nodig hebben. Bij elke vraag weten ze ons een gepast antwoord te formuleren en de juiste ondersteuning te bieden.

Langs deze weg kan ik dergelijke samenwerkingen, waarbij professionele en gepassioneerde werknemers de verwachtigen van ons bedrijf op een constructieve en een respectvolle manier invullen, alleen maar toejuichen. Dit wil ook iets zeggen over Select HR als werkgever.

Bedankt voor je mooie woorden, Viviane!

Actuele blog artikelen