Bijna de helft van de bedienden staat open voor een nieuwe job in 2023

Gepubliceerd op: 29 december 2022

Volgens een recente enquête van Robert Half, geeft 48% van de Belgische bedienden aan open te staan voor een nieuwe job de komende zes maanden. Loon is daarbij de meest doorslaggevende factor.

Het is een moeilijke tijd voor de Belgische werkgevers. Vanaf januari 2023 stijgen de lonen, in combinatie met de stijgende energieprijzen en de economisch onzekere tijd geeft dit heel wat werkgevers kopzorgen. Daarbovenop komt nu ook nog het belang van retentie: het talent dat je aan boord hebt, kunnen bijhouden. Want als 48% van de bedienden openstaan voor een nieuwe job, mag je je huidig talent zeker niet uit het oog verliezen!

Salaris is doorslaggevend

Uit de enquête van Robert Half blijkt dat loon de meest doorslaggevende reden is om voor een bepaalde werkgever te kiezen (38%). Verder zijn ook de locatie (20%) en flexibiliteit (12%) van belang. Vergeet ook zeker niet de extralegale voordelen (6%) en uitdagend werk (5%) die een bediende kunnen overhalen.

Wie op zoek is naar nieuw talent, moet zich niet blindstaren op bovenstaande factoren. Het loon is op korte termijn doorslaggevend, maar zaken als flexibiliteit en bedrijfscultuur wegen ook mee door in de beslissing. Zet deze tijdens je rekruteringscampagne dus ook in de verf!

Denk aan je retentie

De cijfers liegen er niet om: bijna de helft van de bedienden staan open voor een nieuwe job. ‘Bij werkgevers die vandaag nog niet aan hun retentie werken, zou een alarm moeten afgaan’, waarschuwt David Decouche (Director Consultancy & Outplacement). ‘Werken aan retentie betekent meer dan alleen het loon van je huidige werknemers verhogen, hiermee lap je namelijk enkel op op korte termijn. Bevraag je huidige werknemers, zo weet je zeker waar ze nood aan hebben. De antwoorden kunnen zeer uiteenlopend zijn: meer uitdaging op het werk, extra opleidingen of een mobiliteitsbudget.’

Denk eraan om nu inspanningen te leveren op het gebied van retentie. Zo vermijd je om binnenkort talent te moeten zien vertrekken.

Wil je werk maken van een beter retentiebeleid? Download ons gratis e-book “Naar een beter retentiebeleid in 8 stappen” of neem contact op met onze coaches van consultancy & outplacement. Zij helpen je graag op weg: consultancy@selecthr.be.

Actuele blog artikelen